Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 39χρονος που διακινούσε ναρκωτικά από την Αθήνα

Μετέφερε σε ταξιδιωτικό σάκο, ένα περίπου κιλό χασίς και 52 γρ. κοκαΐνη, αξίας άνω των 7.500 ευρώ

Προθεσμία ζήτησε για να απολογηθεί ο 39χρονος Αλβανός, που συνελήφθη προχθές στις 9 το βράδυ στο λιμάνι της Αλοννήσου, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλοννήσου, καθώς είχε στον ταξιδιωτικό του σάκο 52,35 γραμμάρια κοκαΐνης, δηλαδή περίπου 500 δόσειςκαι 950 γραμμάρια χασίς, με το συνολικό κόστος των ναρκωτικών να υπολογίζεται στις 7.500 ευρώ.
Ο 39χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί.
Ο συλληφθείς φέρεται να προμηθεύτηκε από την Αθήνα τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Αλόννησο, όπου και θα τα παρέδιδε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, που όμως δεν γνώρισε προσωπικά και θα χρησιμοποιούσε συνθηματικό για να τον γνωρίσει και να του παραδώσει το σάκο του με τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος Αλβανός λειτουργούσε ως «βαποράκι» και εξετάζεται περαιτέρω από τις Αρχές ο ρόλος του στην υπόθεση.

Η σύλληψη

Ο αλλοδαπός, έφτασε στο νησί ακτοπλοϊκώς και σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε μετέφερε σε ταξιδιωτικό σάκο ναρκωτικά και συγκεκριμένα, μία ποσότητα κοκαΐνης 52,35 γρ. και 950 γρ. χασίς.
Η κοκαΐνη αντιστοιχεί σε περίπου 480 δόσεις, αξίας στη λιανική 5.000 €, ενώ άλλες 2.500 περίπου ευρώ, υπολογίζεται η αξία του χασίς που κατασχέθηκε.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς οι ποσότητες είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί στα νησιά των Σποράδων.

Άλλα περιστατικά

Επίσης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη στην Αλόννησο χθες ένας 31χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 18,1 γρ.
Τέλος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθησαν χθες βράδυ στο Βόλο δύο 21χρονοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροποσότητες χασίς βάρους 2,17 γρ. και 1,55 γρ. αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.