Πυροσβεστικοί υπάλληλοι Μαγνησίας: Εργασιακή εξόντωση από τις χωρίς λόγο επιφυλακές

Μέτρα ζητούν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Παράνομες και αυθαίρετες χαρακτηρίζει τις γενικές επιφυλακές η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας, που με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εργασιακή εξόντωση για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, ζητά μέτρα και τονίζει ότι αν δεν ληφθούν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.
Σε ανακοίνωση που απευθύνεται στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωση αναφέρει:

«Για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές! Την τρέχουσα χρονική περίοδο η έννοια της Γενικής ή Μερικής επιφυλακής του Πυρ/κού Προσωπικού τείνει να καθιερωθεί σε μόνιμο μέτρο, που πολλές φορές εφαρμόζεται χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Καθημερινά παρατηρούμε:
-Ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 2 ή 3 να εφαρμόζουμε πάντα με άνωθεν προφορική διαταγή τα μέτρα που προβλέπονται όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 ή 5!
– Καθημερινές επιφυλακές για οτιδήποτε, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί. Μερικές επιφυλακές προσωπικού χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση συμβάντος σε εξέλιξη!
-Κλήσεις σε επιφυλακή, με την αιτιολογία ύπαρξης υψηλού δείκτη σε άλλο Νομό της Περιφέρειας!
-Άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού προληπτικά σε όμορους Νομούς μόνο και μόνο στο φόβο εκδήλωσις συμβάντος»!

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν και ότι θα πρέπει να εργαστούμε πέραν του προβλεπόμενου (όπως πράττουμε και τόσα χρόνια) για την κατάσβεσή τους. Κανένας όμως δεν νομιμοποιείται στην εργασιακή εξόντωση των συναδέλφων για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ή ακόμα χειρότερα να γίνουμε το μέσο για προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους, επισημαίνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας.
Δυστυχώς με λιγοστό, ταλαιπωρημένο, απλήρωτο και μεγάλο σε ηλικία Πυροσβεστικό Προσωπικό, δε λύνεται το επιχειρησιακό πρόβλημα του Σώματος ούτε εφαρμόζετε το «Νέο Δόγμα» που προσπαθείτε να υλοποιήσετε, επισημαίνουν οι πυροσβέστες.

«Καταγγέλλουμε τις υπηρεσιακές ενέργειες για τα παραπάνω και σας καλούμε να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να εκλείψουν ανάλογα φαινόμενα. Ζητάμε να δώσετε τις σχετικές κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η τακτική των παράνομων και αυθαίρετων επιφυλακών σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας ως φορέας εκπροσώπησης εργαζομένων δεν θα μπορεί να το παραβλέψει και θα απευθυνθεί στα Όργανα της Δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος», καταλήγει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.