Σε Πλατανιά & Μηλίνα ο Αλ.Μεϊκόπουλος: «Σταμάτησε ο χρόνος στον Σεπτέμβριο. Καμία αποκατάσταση σε υποδομές»

Δεν έχει πραγματοποιηθεί η ανάσυρση από τη θάλασσα των ΙΧ που παρασύρθηκαν

Τα πανέμορφα χωριά του Πλατανιά και της Μηλίνας του Δήμου Νοτίου Πηλίου που είδαν το γεωμορφολογικό τους τοπίο να αλλοιώνεται από το πέρασμα των πρωτοφανών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε. Αφορμή της επίσκεψης του Βουλευτή, όπως αναφέρεται,  στάθηκαν οι κινητοποιήσεις κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών που καταγγέλλουν πρωτοφανή απραξία κυβερνητικών και τοπικών αρχών και τεράστιες καθυστερήσεις στις αποκαταστάσεις κεντρικών υποδομών.

 

«Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα χωριά και να πραγματοποιήσει διαδοχικές συσκέψεις με τον Πρόεδρο κ. Θωμά Μαμμά και τα μέλη του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Πλατανιά Πηλίου και κατοίκους της περιοχής αλλά και τον Πρόεδρο κ. Μαλαθούνη Γιάννη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων και επαγγελματιών Μηλίνας.

«Η Μηλίνα και ο Πλατανιάς είναι από τα χωριά του Πηλίου που βιώσαν την καταστροφική σφοδρότητα των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου. Οι όγκοι νερού παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους και κατέστρεψαν σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, υποδομές αλλά και το κεντρικό παραλιακό μέτωπο των περιοχών. Σήμερα, ο χρόνος έχει σταματήσει για τα πανέμορφα χωριά. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες και ενώ βρισκόμαστε μία ανάσα από την έναρξη της θερινής σεζόν, πολίτες και επαγγελματίες καταγγέλλουν ότι παλεύουν μόνοι τους να ξαναστήσουν τον τόπο τους, με τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε βασικές υποδομές να μην έχουν καν ξεκινήσει», ανέφερε ο Βουλευτής.

 

Μόνο πρόχειρες αποκαταστάσεις έχουν γίνει σε βασικά έργα υποδομής στον Πλατανιά, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κατοίκων και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Η κοίτη του χειμάρρου που διασχίζει το χωριό παραμένει ακαθάριστη, ενώ στην εκβολή του έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα αναχώματα που με την πρώτη έντονη βροχή δεν θα μπορέσουν να αντέξουν. Η ίδια εικόνα παραμέλησης και στη Μηλίνα, όπου οι χείμαρροι δεν έχουν ακόμα καθαριστεί. Καμία αποκατάσταση δεν έχει γίνει ούτε και στην κεντρική οδοποιία των περιοχών, με τους κατοίκους της Μηλίνας να καταγγέλλουν ότι κεντρικοί δρόμοι του χωριού παραμένουν ακαθάριστοι. Πρόβλημα προσβασιμότητας θέτουν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Πλατανιά και τονίζουν ότι η επαρχιακή οδός Προμυρίου – Πλατανιά αντιμετωπίζει εκτεταμένα προβλήματα και χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

Μείζον ζήτημα για πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αποτελεί και η τεράστια καθυστέρηση στις αποκαταστάσεις του παραλιακού μετώπου. Στη Μηλίνα, έξι μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχει καν πραγματοποιηθεί η ανάσυρση από τη θάλασσα των οχημάτων και των λοιπών αντικειμένων που παρασύρθηκαν με το πέρασμα των ορμητικών νερών. Η ίδια κωλυσιεργία παρατηρείται και στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας των περιοχών. Τα περισσότερα κτήματα είναι απροσπέλαστα για τους αγρότες των περιοχών με αποτέλεσμα η ελαιοκαλλιέργεια, που είναι και η βασική καλλιέργεια της περιοχής, να υφίσταται σημαντικό πλήγμα.

Τέλος, πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αναφέρθηκαν και στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων τους. Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, έξι μήνες τώρα οι καταβολές δίνονται με το σταγονόμετρο ενώ ακόμα δεν έχει τους έχει καταβληθεί η δεύτερη και τελευταία δόση της Αρωγής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για το γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά τους με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.