«Σε σήριαλ εξελίσσεται το ζήτημα της παραγραφής των παράνομων χρεώσεων ύδρευσης σε δημότες του Νοτίου Πηλίου»

Στα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας».
Ζητήματα τα οποία, όπως αναφέρεται, δημιουργούν ερωτηματικά αναφορικά με την λογική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, στον τρόπο που χειρίζεται θέματα, όπως αυτό των παράνομων χρεώσεων στους λογαριασμούς ύδρευσης ή της μεταστέγασης της Πολεοδομίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Πιο συγκεκριμένα:
«Σε σήριαλ εξελίσσεται το ζήτημα της παραγραφής των παράνομων χρεώσεων ύδρευσης σε δημότες του Νοτίου Πηλίου, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και των χειρισμών, ή και των σκοπιμοτήτων, με τους οποίους επιλέγει να φέρνει, αποσπασματικά, το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί αρκετούς δημότες, όπως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή και αυτής της θητείας, όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, είχαμε τοποθετηθεί υπέρ μίας συνολικής λύσης, που θα παραγράφει το σύνολο των παράνομων χρεώσεων και θα δικαιώνει όλους τους πολίτες του Νοτίου Πηλίου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση.

Αντ’ αυτού ο κ. Μιτζικός και η παράταξή του επιλέγουν να φέρνουν το θέμα αποσπασματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας επιλεκτικά υπέρ της επίλυσης του προβλήματος για κάποιους και όχι για όλους τους δημότες. Αυτό επέλεξε να πράξει και στη συνεδρίαση της εβδομάδας που μας πέρασε όπου, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, έφερε σε συζήτηση το ζήτημα της διαγραφής χρέους της τάξεως των 3,5 σχεδόν χιλιάδων ευρώ που έχει καταλογιστεί στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Σωλήνη!
Περιττό, βέβαια, να αναφέρουμε ότι μετά τις αντιδράσεις μας η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε, όπως επίσης θεωρούμε περιττό να πούμε ότι δεν διαφωνούμε στη διαγραφή οποιασδήποτε χρέωσης έχει επιβληθεί παρανόμως.

Είναι όμως τουλάχιστο προκλητικό να διαγράφονται τα χρέη ενός μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή που το πρόβλημα συνεχίζει να απασχολεί μια σημαντική μερίδα δημοτών, ενώ ταυτόχρονα αυτή η επιλεκτική επίλυση δημιουργεί και ερωτηματικά, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του κ. Σωλήνη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ένα ερώτημα, δε, που πρέπει να απευθύνουμε στον κ. Σωλήνη είναι γιατί επέλεξε να αποδεχθεί την επίλυση του προσωπικού του προσωπικού του ζητήματος έναντι της κοινής λογικής και του κοινού καλού; Μήπως με τη στάση του στο θέμα της μεταφοράς της πολεοδομίας “εξαργύρωσε” αυτή την εξέλιξη;
Όπως και να έχει για τη στάση του αυτή οφείλει εξηγήσεις;

Και μιας και αναφερόμαστε στα ζητήματα που σχετίζονται με τον νερό, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Μιτζικό:
Είναι εις γνώσει του οι καταγγελίες ότι επιχειρηματίας στην περιοχή του Χόρτου οφείλει στο Δήμο ποσό της τάξεως των 50 χιλιάδων ευρώ; Αν ναι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την τακτοποίησή του;

Υπάρχει ενδεχόμενο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου να υδροδοτείται ατελώς και, αν ναι, ποιος ο λόγος που συμβαίνει αυτό;
Επιπρόσθετα, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση, που τελικά υπερψηφίστηκε και με την θετική ψήφο του κ. Σωλήνη, μεταφοράς της Πολεοδομίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου στο Βόλο και συστέγασής της με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ελλείψεις είναι πολλές, ωστόσο αντί να συζητούμε για την στελέχωση των υπηρεσιών, ο Δήμος επιλέγει μία λύση που θα δημιουργήσει πολύ σημαντικά προβλήματα για τους πολίτες, αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι κάτοικοι του Δήμου, για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Βόλο.

Κλείνουμε με μία συμβουλή προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Σίγουρα, όλοι όσοι είμαστε στην αντιπολίτευση προσπαθούμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους δημότες. Ωστόσο, η κριτική μας ή ο τρόπος ανάδειξης των προβλημάτων αυτών θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίγει την εικόνα και τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και όχι άκριτα, για τη δημιουργία εντυπώσεων!
Ας έχει, λοιπόν, υπόψη του ότι για όλα υπάρχουν ένα όριο!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.