Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή στα Καλά Νερά

Η συσκευή θα βρίσκεται στο φαρμακείο της περιοχής

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου με έδρα τα Καλά Νερά διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή το Σάββατο 28 Μαΐου με αφορμή την απόκτηση απινιδωτή στο χωριό και με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσω της μερικής κάλυψης των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι το όμορφο παραλιακό χωριό των 300 κατοίκων το χειμώνα καλωσορίζει 5.000 επισκέπτες και παραθεριστές το καλοκαίρι χωρίς όμως να διαθέτει απινιδωτή για την ώρα ανάγκης. Η έλλειψη αυτή και η αγορά ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καλύφθηκε από δωρεές μονίμων κατοίκων της περιοχής. Συνέβαλαν και τα μέλη της ομάδας εθελοντών «People for Greece» του Βελγίου που διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες μια βραδιά αλληλεγγύης για τα Καλά Νερά.

Έτσι, αποκλειστικά με τη βοήθεια της κοινωνίας των πολιτών, το χωριό απέκτησε τώρα τον απινιδωτή του. Ο Σύλλογος, πλαισιωμένος από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, από ιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής και από την ΘΕΣΣΑΛΟΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. του Βόλου θα συντονίσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του απινιδωτή.

Το σεμινάριο θα λάβει μέρος στο νεόκτιστο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών το Σάββατο 28 Μαΐου από τις 9 π.μ. μέχρι 12 π.μ. Με τη λήξη του σεμιναρίου, ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο φαρμακείο του χωριού.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Σύλλογος βάζει το λιθαράκι του στην προσπάθεια των πολιτών να στηρίξουν την υποβιβασμένη τώρα και δεκαετίες πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Πήλιο.
Ιστότοπος του Συλλόγου: www.skapnp.org

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.