Σκιάθος: Υποτροφίες 2000 ευρώ σε οκτώ σπουδαστές

Από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αργύριος Αλεξάνδρου Ιωάννου και της Συζύγου του Αριστέας»

Υποτροφίες ύψους 2000 ευρώ δόθηκαν σε οκτώ σπουδαστές από τη Σκιάθο, που φοιτούν σε τμήματα των ΑΕΙ διότι πέτυχαν σε όλα τα μαθήματα  του αντίστοιχου ακαδημαϊκού έτους.  Η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου. Οι υποτροφίες, δόθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος  με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑΣ».

Οι σπουδαστές που έλαβαν υποτροφία:

  • Αντωνίτσα Ουρανία του Γεωργίου και της Δέσποινας, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης [γ΄έτος σπουδών].
  • Αρμαμέντου Στεφανία του Αντωνίου και της Μαγδαληνής, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας [β΄έτος σπουδών].
  • Γεωργίου Αντώνιος του Δημητρίου και της Ευμορφίας, φοιτητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Κρήτης [β΄έτος σπουδών].
  • Ζυμαρικοπούλου Αικατερίνη Κερασία του Δημητρίου και της Ελένης, φοιτήτρια του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων [δ΄έτος σπουδών].
  • Ιωάννου Κυριακή του Παντελή και της Ζωής, φοιτήτρια του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας [β΄έτος σπουδών].
  • Ξενοκώστα Σπυρίδων Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Θεοδοσίας, φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών [β΄έτος σπουδών].
  • Πασχάλη Ευανθία του Ιωάννη και της Αγγελικής, φοιτήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής  Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης [β΄έτος σπουδών].
  • Τάσσου Μυρτώ του Χρήστου και της Ελένης, φοιτήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών [β΄έτος σπουδών].

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος συγχαίρει τους υποτρόφους και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:  Θοδωρής Τζούμας Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννίτσης Αντιπρόεδρος, Μελαχροινή Ιωάννου Γραμματέας, Γιάννης Μιτζέλος Ταμίας, π. Ιωσήφ Μέλος.

Το Ίδρυμα

Ο Αργύριος Ιωάννου  (1893 – 25/6/1982) , γεννήθηκε στη Σκιάθο. Μετανάστευσε στην Αμερική όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Παντρεύτηκε την Αριστέα Ιωάννου (8/5/1909 – 12/1/2001), δεν απέκτησαν παιδία. Με την με αρ. 99.800/23.5.1980 δημόσια διαθήκη ,η οποία δημοσιεύθηκε νόμιμα με το με αρ.   211/21.9.1982 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ο Αργύριος Ιωάννου του Αλεξάνδρου σύστησε Ίδρυμα με την επωνυμία ΄΄ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΥΖΥΓΟΥ  ΑΡΙΣΤΕΑΣ΄΄ με σκοπό την ΄΄… παροχή υποτροφιών εκ των εισοδημάτων των κληροδοτούμενων ακινήτων σε άπορους και άριστους  μαθητές ή μαθήτριες ,αποφοίτους των εν γένει σχολείων μέσης εκπαίδευσης, των οποίων είτε αμφότεροι οι γονείς  είτε ο ένας εξ αυτών, θα κατάγονται από τη Σκιάθο, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, για τις σπουδές τους στις ανώτερες και ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό…΄΄.Με το από 29.8.2006 Προεδρικό Διάταγμα,το οποίο δημοσιεύθηκε στο  με αρ. 1390/14.9.2006  φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, εγκρίθηκε η σύσταση και κυρώθηκε ο Οργανισμός του εν λόγω Ιδρύματος. Σύμφωνα με την ως άνω διαθήκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι πενταμελές και απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Σκιάθου, τον Αντιδήμαρχο Σκιάθου, τον πιο παλιό Ιερέα του ναού της ΄΄Γεννήσεως της Θεοτόκου΄΄, τον καθηγητή του Λυκείου Σκιάθου που κατάγεται από τη Σκιάθο και την  δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου που κατάγεται από τη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.