Ίδρυση δύο νέων ειδικών σχολείων στη Σκιάθο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην τελική ευθεία η ίδρυση δύο νέων ειδικών σχολείων, του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) του Δήμου Σκιάθου, αφού μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει δημοσιευθεί η απόφαση ίδρυσης, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε ο Δήμος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Σκιάθου, «σε συνέχεια της υπ’αρ.140/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Δήμος έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση των νέων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής.
Θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες τις εκπαιδευτικής κοινότητας και με γνώμονα τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής όλων των παιδιών της Σκιάθου στην εκπαίδευση, η ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να έχουν μία ολοκληρωμένη ειδική εκπαίδευση και κατάρτιση με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και την ένταξή τους στην κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.