Ολοκληρώθηκε μετά από αναβολές και διακοπές, η δίκη, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΜΟΔ Λάρισας, με κατηγορούμενο ένας 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, για κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού σε νησί των Σποράδων το καλοκαίρι του 2023.
Ο 45χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια για ασέλγεια ανηλίκου από άτομο εμπιστοσύνης του κάτω των 12 ετών και για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση και χωρίς βία.
Στην απολογία του φέρεται να αρνήθηκε το κατηγορητήριο και να περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν καλό οικογενειάρχη που δεν θα πείραζε ποτέ παιδί.
Από την άλλη πλευρά, οι γονείς κατέθεσαν όσα έζησε το παιδί τους, το οποίο, όπως είπαν, είχε εμπιστοσύνη στον υπάλληλο τους, όπως και οι ίδιοι.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 19,5 ετών, ενώ μετά την απόφαση οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου ήταν προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2023, όταν οι γονείς του πεντάχρονου αντιλήφθηκαν πως ο υπάλληλος της επιχείρησής τους, πατέρας δύο παιδιών από την Αλβανία, ήταν η αιτία που το παιδί τους είχε αλλάξει συμπεριφορά καθώς κακοποιούνταν σεξουαλικά.































