Σταθερά στο μπλόκο Ριζομύλου οι αγρότες της Μαγνησίας

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Σταθερά στο μπλόκο του Ριζομύλου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας, όπου έχουν συγκεντρώσει περίπου 30 τρακτέρ, από τις γύρω περιοχές και σε συνεννόηση με το κύριο μπλόκο της Θεσσαλίας που είναι η Νίκαια, θα αποφασίσουν τι θα πράξουν το επόμενο διάστημα.
Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα δεξιά της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, χωρίς να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, οι αγρότες προχωρούν σε παράλληλες κινητοποιήσεις και για την Παρασκευή προγραμματίζουν αυτοκινητοπορεία στη Λάρισα, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Αερινού Νίκος Αγγελής ζήτησε να ενωθούν δυνάμεις στις πόλεις και στα χωριά, ώστε να αναδειχτούν τα προβλήματα, που δεν αφορούν μόνο τους αγρότες, αλλά και τον λαό, που καλείται επίσης να πληρώσει ακριβά το σύνολο των προϊόντων κατανάλωσης, τα καύσιμα και το ρεύμα και έφερε ως παράδειγμα το ψωμί για το οποίο οι αγρότες πούλησαν 0,30 € το κιλό το σιτάρι και πλέον ο καταναλωτής πληρώνει το ψωμί πάνω από 2 €.

Ο κ. Αγγελής προέβλεψε ότι το δεύτερη εξάμηνο του 2022 το σύνολο των αγροτών θα βρεθεί στα όρια της φτώχειας, καθώς το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και με αυτές τις τιμές, δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

Επίσης μετέφερε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ξένο fund αγόρασε δάνεια αγροτών της πρώην ΑΤΕ ύψους 6,5 δις € και με διαδικασίες εξπρές, θα μπορεί να κατάσχει αγροτικές εκτάσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον Έλληνα αγρότη.

Τέλος, τόνισε την απροθυμία των αγροτών να κατέβουν στο δρόμο για να αγωνιστούν στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων επιβίωσης και εκτίμησε ότι δεν θα γίνει νέο μπλόκο στην περιοχή του Αερινού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.