Στο επίκεντρο η αντιπυρική προστασία στο Νησί Παναγιά Τρικέρων

Στην Δ.Ε. Τρικερίου περιόδευσαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Νικ. Μητσιογιάννης με τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Πύραρχο Ευ. Λιακόπουλο την Τετάρτη 14-06-2023, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που πυροσβεστικό όχημα βρέθηκε στο Νησί Παναγιά Τρικέρων (Παλαιό Τρίκερι), με στόχο την αύξηση της πυροπροστασίας της περιοχής .

Ειδικότερα, έγινε πιλοτική μεταφορά υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής στο Νησί Παναγιά Τρικέρων (Παλαιό Τρίκερι) με το πλοίο Άγ. Νικόλαος από το Λιμάνι της Αγ. Κυριακής στο Νησί Παναγιά Τρικέρων.

Ακολούθησε περιήγηση και αναγνώριση περιοχών στο νησί και συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αναγνώριση των κινδύνων, τρόπων πρόσβασης πυροσβεστικών δυνάμεων και αντιμετώπισης ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Τονίζεται η αγαστή συνεργασία και συνέργεια Δήμου Νοτίου Πηλίου, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορέων και ειδικότερα του Καπετάνιου του πλοίου Αγ. Νικόλαος Παν. Μανώλη, του Προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού Τρικερίου Ανθυποπλοίαρχου Άγγ. Λάζου, παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε Τρικερίου Βασ. Μανέτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.