Στον Πρωθυπουργό η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και η ανακατασκευή της γέφυρας του Ξηριά

Τι μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Αλμυρού

Στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας και οι Δήμαρχοι της Θεσσαλίας.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε στον απόηχο της έκθεσης της ολλανδικής εταιρείας HVA που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου και προτείνει μια σειρά από παρεμβάσεις για την ανάταξη της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές των τελευταίων θεομηνιών Daniel και Elias.

Το σχέδιο των Ολλανδών ειδικών αποτελεί την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή τα επόμενα χρόνια παρά την έλλειψη υδάτινων πόρων που αναμένεται.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν μέχρι την τελική διαμόρφωση του σχεδίου για τη Θεσσαλία, για το οποίο τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν με πολλή και τεκμηριωμένη δουλειά και προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, έθεσε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα της αποκατάστασης της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, της ανακατασκευής της γέφυρας του Ξηριά, της αποπεράτωσης και λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά καθώς και της αποκατάστασης των 8 ιρλανδικών διαβάσεων στον Ξηριά (που είναι όλες κατεστραμμένες) ώστε να αποκτήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρόσβαση στις καλλιέργειες και τις εκμεταλλεύσεις τους.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης θα βρεθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου σε Λάρισα και Αθήνα και θα έχει εκ νέου συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αντίστοιχα, για την προώθηση ζωτικών θεμάτων του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.