Συνάντηση του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη

Στην «Ημέρα καριέρας» στον Βόλο

Την επιτυχημένη εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρα καριέρας» στον Βόλο, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου, συγχαίροντας τη Διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την πρωτοβουλία να φέρει κοντά επιχειρήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται για απασχόληση.
Για την εξωστρέφεια της ΔΥΠΑ, η οποία αποτυπώνεται και στην δομή των νέων προγραμμάτων της, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο κ. Καραγεωργίου με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Δρ. Σπ. Πρωτοψάλτη, επισημαίνοντας πως ο εξελιγμένος φορέας αποτελεί πλέον έναν αξιόπιστο εταίρο για τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιχειρήσεις.
Αναφορικά με την Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καραγεωργίου επισήμανε πως σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, προσφέρει θέσεις εργασίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι 55 ετών και άνω, αξιοποιώντας τηνεπέκταση του προγράμματος υπέρ περισσότερων ωφελούμενων.
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέρθηκε και στην πρόταση ΟΤΑ προς την ΚΕΔΕ να υπάρχει η δυνατότητα για το ισχύον πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων 55-67 ετών, οι επωφελούμενοι που συμπληρώνουν δύο χρόνια εργασίας, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν αλλά και εφόσον καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες, να μπορούν να παραμείνουν άλλα «1+1», δηλαδή συνολικά τέσσερα χρόνια. Επίσης, το 75% της επιδότησης να περιλαμβάνει το συνολικό μισθολογικό κόστος καθώς και τη θέσπιση αντίστοιχου προγράμματος για την κρίσιμη ηλικία έναρξης του εργασιακού βίου 18 έως 30 ετώνκαλύπτοντας ταυτόχρονα κρίσιμες και σοβαρές ανάγκες των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.