Συνδικάτο ΟΤΑ: Όχι διώξεις συνδικαλιστών στην Κασσαβέτεια

Το Συνδικάτο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απαράδεκτη τρομοκρατική δίωξη από το Υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» εναντίον 4 μελών του Συλλόγου υπαλλήλων της Κασσαβέτειας για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας». Η υποτιθέμενη «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» αφορά ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων για αυθαίρετες αποσπάσεις υπαλλήλων και τη δημοσιοποίηση του στον τοπικό Τύπο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Παραπέμπει τους συναδέλφους στο πειθαρχικό απλά και μόνο για την εκτέλεση ενός στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος τους. Το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο Νόμο 4808/2021 βρίσκει καθημερινά την έκφραση του σε όλα τα επίπεδα της κρατικής διοίκησης με την προσπάθεια να μπει φίμωτρο σε κάθε φωνή αντίστασης στους χώρους εργασίας. Να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, πρώτα και κύρια, κάθε συνδικαλιστής που σηκώνει το κεφάλι και αποκαλύπτει τους αντεργατικούς, φιλοεπιχειρηματικους σχεδιασμούς της κυβέρνησης», τονίζει το Συνδικάτο.

Όπως αναφέρει, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι ταξικές δυνάμεις έχουν πολύχρονη πείρα και γνώση για να τσακίσουν κάθε αντιδραστική προσπάθεια ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση αποτελεί μια κατάκτηση σκληρών αγώνων της εργατικής τάξης, στοιχειώδες όπλο των εργαζόμενων για την προστασία τους. Όπως αποδεικνύει και η πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων από την κυβέρνηση αποτελεί καρφί στο μάτι όσων επιζητούν να βασιλεύει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο ζητά να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη δίωξη ενάντια στους συναδέλφους στην Κασσαβέτεια για τη συνδικαλιστική τους δράση, τονίζει ότι θα βρίσκεται σταθερά και αποφασιστικά, με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό τους και καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο κάθε προσπάθεια των Δημοτικών και Κυβερνητικών Αρχών να παραβιάσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.