Συνεργασία- δικτύωση του ΚΔΗΦ ΑμεΑ με το Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» και του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σκοπός της διασύνδεσης αποτέλεσε η πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας των δύο δομών καθώς και των απαραίτητων προϋποθέσεων εισαγωγής στους ,εν λόγω, φορείς ενώ παράλληλα, μοιράστηκε κι έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Το Σουρλίγκειο Ίδρυμα με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στελεχώνεται από νοσηλευτική και κοινωνική υπηρεσία με στόχο την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται τακτική ιατρική παρακολούθηση, 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπευτική αγωγή, φαρμακευτική κάλυψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Αναφορικά με το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, βασικός στόχος του αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.
Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των κοινωνικών φορέων και η παραπομπή ατόμων που χρήζουν βοηθείας, κρίνονται ζωτικής σημασίας για την προώθηση μίας αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία ή έχουν, οποιασδήποτε μορφής , αναπηρία.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή ή/και τη δράση του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24280 74042 και 6987344870 ή στο email [email protected],καθημερινά 09:00-16:00- Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός, Βλαχονάσιου Γραμματή-Ειρήνη
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην: Κοινωνική Λειτουργό- Λαδέρη Βασιλική, καθημερινά 09:00-13:00, Λήμνου 12-Παλαιά,Βόλος-τηλ.επικοινωνίας 2421031860 ή στο email:[email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.