ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια η αντισυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο

"Σκοπός τους να ματαιώσουν την εκδήλωση αφού αρνήθηκαν την πρότασή μας για σύντομη τοποθέτηση"

Ανακοίνωση με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Βόλου, όπου πραγματοποιούνταν κομματική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, εξέδωσε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια” από πλευράς των διαμαρτυρόμενων να διοργανώνονται αντισυγκεντρώσεις, εναντίον εκδηλώσεων δημοκρατικών κομμάτων. Όπως αναφέρεται αν και δόθηκε η δυνατότητα από τους διοργανωτές της εκδήλωσης να τοποθετηθεί μια τριμελής αντιπροσωπεία επί του θέματος της καύσης στη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτοί αρνήθηκαν, παραπέμποντας αντίστοιχα στην στάση που επέδειξαν και σε άλλη πρόσφατη εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με ομιλητές τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση:

Χτες το βράδυ, στη διάρκεια της εκδήλωσης μας για τις πολιτικές εξελίξεις και την δημοκρατική τομή στην Αυτοδιοίκηση, με ομιλητή το γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, γίναμε μάρτυρες ενός κρεσέντου αντιδημοκρατικών ενεργειών στο οποίο πήραν μέρος λίγες δεκάδες ατόμων της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF μαζί με μέλη της ΛΑΕ, του ΕΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.(το σύνολο των συγκεντρωμένων δεν ξεπερνούσε τα 50 άτομα)

Η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια. Αυτή τη φορά όμως δεν περιορίστηκαν στην αντισυγκέντρωση. Επιχείρησαν το αδιανόητο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο της εκδήλωσης, με προφανή στόχο, όχι την έκφραση κάποιας διαμαρτυρίας αλλά την ματαίωση της συγκέντρωσης μας. Εξάλλου, η πρόσφατη πρακτική τους στην εκδήλωση με ομιλητές τους υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Τάσο Πετρόπουλο δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για το στόχο τους. Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την εκδήλωση τους δόθηκε ο λόγος, αρνήθηκαν να τον πάρουν και με φωνές και συνθήματα εμπόδιζαν για ώρα την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Χτες αρνήθηκαν την πρόταση μας να δοθεί η δυνατότητα σύντομης τοποθέτησης στην εκδήλωση μας σε τριμελή αντιπροσωπεία τους.

Αυτό που έγινε δεν ήταν μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία για το θέμα της καύσης. Ήταν μια αισχρή και βίαιη παράσταση λίγων ατόμων που ανήκουν σε περιθωριακά πολιτικά σχήματα με σκοπό την αξιοποίηση της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εισβολείς δέχτηκαν γροθιές και κλωτσιές, αντικείμενα πετάχτηκαν εναντίον τους, ενώ συνεχείς ήταν οι ύβρεις και προσβολές σε βάρος τους που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής των αντιδημοκρατικών στοιχείων στο χώρο έξω από το Δημαρχείο
Είναι ολοφάνερο πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποτυχημένη απόπειρα αναβίωσης των παρακρατικών ομάδων της Δεξιάς που διέλυαν συγκεντρώσεις της ΕΔΑ στις δεκαετίες μετά τον εμφύλιο. Είναι αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας πως τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκεντρώσεις και οι όποιοι αντιφρονούντες έχουν δικαίωμα να κάνουν δικές τους συγκεντρώσεις και όχι να επιχειρούν να διαλύσουν αυτές των κομμάτων με τη χρήση ωμής βίας.

Είναι ολοφάνερο πως η κυρίαρχη ομάδα στην Επιτροπή Αγώνα εργαλειοποιεί το σημαντικό θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, επιδιδόμενη σε αντιδημοκρατικές ενέργειες με σκοπό λίγα λεπτά δημοσιότητας για να προωθήσει τους πολιτικούς της στόχους που δεν έχουν καμιά σχέση με το θέμα που εκμεταλλεύεται. Ταυτόχρονα, λειτουργεί σαν οργανωτική ομπρέλα μέσα από την οποία δρουν ασήμαντα γκρουπούσκουλα που γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγουν για λίγα λεπτά από την αφάνεια . Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι στην όξυνση της έντασης των επεισοδίων πρωταγωνίστησαν τα λιγοστά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενός γκρουπούσκουλου γνωστού για την βαθιά αντιδημοκρατική του νοοτροπία και την απόλυτη ροπή του σε τραμπουκισμούς.
Οι αθλιότητες συνεχίστηκαν και μετά την εκδήλωση με την έκδοση ανακοινώσεων που διαστρέβλωναν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας σαν θύματα τους εισβολείς.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άθλιες μεθοδεύσεις αυτών των εξαιρετικά ολιγομελών ομάδων που θυμίζουν τρόπους δράσης φασιστικών οργανώσεων.

Τέτοιες γελοίες αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές των διάφορων νεροκουβαλητών του βασικού πολιτικού αντίπαλου της σημερινής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να κάμψουν την θέληση μας να αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του θεμιτού δημοκρατικού πολιτικού ανταγωνισμού, δηλαδή της Δημοκρατίας. Οι σημερινές δηλώσεις του σημερινού Δήμαρχου εναντίον του γραμματέα του κόμματος μας δείχνουν ποια πολιτική δύναμη αποτελεί πονοκέφαλο και απειλή για τους σχεδιασμούς κάθε αντιδραστικής δύναμης. Σχεδιασμοί που εξυπηρετούνται από τις πρακτικές που αντιμετωπίσαμε χτες έξω από το Δημαρχείο. Το πολιτικό μήνυμα και ο λόγος του κόμματος μας θα εξακολουθήσουν να καθορίζουν το τοπικό και κεντρικό πολιτικό σκηνικό, παρά τις προσπάθειες να εμποδιστεί η κοινοποίηση των θέσεων μας στους πολίτες με τον αποπροσανατολισμό θλιβερών επεισοδίων τέτοιου τύπου. Είναι καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αποτυχία οι προσπάθειες αυτών που μας επιτίθενται με βίαιο και χυδαίο τρόπο και αντικειμενικά λειτουργούν παράλληλα με τις επιδιώξεις της σημερινής δημοτικής Αρχής
Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να υψώσουν τείχος απομόνωσης σε αυτές τις ακραία αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.