Μικρή χειμωνιάτικη παρένθεση έρχεται αύριο και μεθαύριο στη Μαγνησία, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει στα χαμηλά.
Ο Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, τόνισε πως η σκόνη αυτή την εβδομάδα εξαφανίζεται, καθώς από σήμερα το βράδυ θα αρχίσουν να φυσούν βόρειοι άνεμοι. Στη Θεσσαλία ήρθε η λιγότερη δυνατή σκόνη που θα μπορούσε να έρθει, αφού ο μεγαλύτερος όγκος της χτύπησε περιοχές της Πελοποννήσου, την Αττική, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα.
Οι θερμοκρασίες σήμερα δεν θα παραμείνουν στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών με 24 και 25 βαθμούς Κελσίου, αφού θα υποχωρήσουν λίγο. Αύριο Τρίτη αρχικά θα υπάρξουν αραιές συννεφιές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά κυρίως της δυτικής Θεσσαλίας, θα αρχίσει να χιονίζει σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο, με τα χιόνια σιγά σιγά να κατεβαίνουν.
Η Μαγνησία, θα μείνει για λίγο απ’ έξω και λίγες χιονοπτώσεις θα αρχίσουν στα Χάνια από το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα, καθώς το όλο σύστημα θα αρχίσει να καλύπτει όλη τη Θεσσαλία, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στο Πήλιο και το πρωινό της Τετάρτης θα υπάρξουν διαστήματα έντονων φαινομένων.
Όπως είπε ο κ. Τακούδης το χιόνι δεν θα κατέβει πολύ χαμηλά, με τα χιόνια να πέφτουν στη Μακρινίτσα, τη Ζαγορά και γενικότερα σε αυτές τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά την Τετάρτη οι ισχυροί άνεμοι θα κατεβάσουν τη θερμοκρασία σε μονοψήφιο επίπεδο, και συγκεκριμένα στον Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει γύρω στους 8, ενώ στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές γύρω στους 5.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν θα σημειωθεί πολύ κρύο για να δημιουργήσει πρόβλημα στους αγρότες και τους δενδροκαλλιεργητές. Την Πέμπτη, όμως, τα ξημερώματα ο υδράργυρος θα βρεθεί στα χαμηλά, γιατί σε περιοχές, όπως το Βελεστίνο, ο Αλμυρός κτλ θα δείξει μέχρι και -1.
Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία το μεσημέρι θα πιάνει τους 11 βαθμούς. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 15-16 βαθμούς, με τον Μάρτιο να θυμίζει τα παλιά.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Γιώργος Στεργίου




























