Τρεις συλλήψεις και 17 διακομιδές τον Νοέμβριο από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τρία άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Σεπτέμβριο, διάστημα στο οποίο έγιναν 17 διακομιδές ασθενών, από τις οποίες 14 από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2025, συνελήφθησαν τρία άτομα από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας και Κύμης
Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και συγκεκριμένα έξι με ιδιωτικά σκάφη, οχτώ με το πλωτό ασθενοφόρο σκάφος του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και δύο με ιδιωτικό σκάφος και μία με πλωτό σκάφος Λ.Σ. από το λιμένα Σκύρου στο λιμένα Κύμης.
Τον περασμένο μήνα πλωτό μέσο της Λιμενικής Αρχής Βόλου παρείχε συνδρομή σε ερασιτεχνικό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Αγκιστρίου Παγασητικού κόλπου.

Τον Νοέμβριο βεβαιώθηκαν 126 παραβάσεις Κ.Ο.Κ και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.325€ και πραγματοποιήθηκαν τριάντα πέντε 35 έλεγχοι μέθης, καθώς και έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε επιβατηγά/ οχηματαγωγά πλοία και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο πλαίσιο των γενικών αστυνομικών καθηκόντων από τις Λιμενικές Αρχές εποπτείας της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ βεβαιώθηκαν συνολικά 31 παραβάσεις, εκ των οποίων οι οχτώ ήταν αλιευτικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν ένα χταπόδι και 4.500 άτομα αχινών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.