Β. Χατζηκυριάκος: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας τα έργα υποδομών…

Αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για τον αγωγό ύδρευσης

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της πανδημίας στον Δήμο Αλμυρού, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, καθώς τα κρούσματα εμφανίζουν μείωση, στον Δήμο τηρούνται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ, τα σχολεία άνοιξαν και αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Στον αντίποδα, τα έργα βελτίωσης των υποδομών από τις ζημιές του κυκλώνα «Ιανός» βρίσκονται «κολλημένα» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων ανθρώπων του Δήμου αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα και ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται.
Ο κ. Χατζηκυριάκος κάλεσε τους δημότες να μην εφησυχάζουν και να μη θεωρούν ότι η πανδημία πέρασε και επειδή αναμένονται χειμερινές συνθήκες το επόμενο διάστημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει και τρίτο κύμα και να αποδεκατιστούν και άλλοι άνθρωποι.

Σε ετοιμότητα για τις χιονοπτώσεις

Ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις χιονοπτώσεις που αναμένεται τις επόμενες μέρες και ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.
Αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός», ο κ. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι κάποια έργα είναι σε εξέλιξη, κάποια αναμένεται να ξεκινήσουν, παρά τις διευκολύνσεις δίνεται «μάχη» με το «τέρας της γραφειοκρατίας» και υπάρχει ακόμη δρόμος για πλήρη αποκατάσταση των υποδομών που υπέστησαν ζημιές.
Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως η αποκατάσταση και αντιπλημμυρικά θωράκιση της πόλης στον χείμαρρο Ξηριά και οι αποκαταστάσεις του περιφερειακού, του λιμανιού, του αγωγού ύδρευσης και του αγωγού λυμάτων από τον βιολογικό προς τη θάλασσα, του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Ιωάννη, αγροτικής οδοποιΐας και άλλα.

Αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση
για τον αγωγό ύδρευσης

Για το μεγάλο έργο αποκατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο από τον ανάδοχο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί, διότι πέρα από την έλλειψη προσωπικού υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα, φέροντας ως παράδειγμα τις οριοθετήσεις των ρεμάτων, που πρέπει να λυθούν για να προχωρήσουν έργα.
Σημασία ανέφερε ότι έχει η άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας και του Δήμου, που εξασφάλισαν αρκετά χρήματα από το κράτος και ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το καλοκαίρι να έχουν δημοπρατηθεί όλα τα έργα και με την προσπάθεια που γίνεται για καλύτερες υποδομές απ’ αυτές που καταστράφηκαν, που θα διευκολύνουν τους δημότες και να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.