Βρύναινα: Έκλεψε εκκλησία και πούλησε τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπώλες

Δικογραφία σε βάρος τριών εμπλεκομένων από το Α.Τ. Αλμυρού

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 30χρονος, που έκλεψε διάφορα αντικείμενα από εκκλησία στη Βρύναινα, μεταξύ των οποίων και τάματα, τα οποία πούλησε σε κοσμηματοπώλες στον Αλμυρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του Α.Τ. Αλμυρού, διακεκριμένη κλοπή σε Ιερό Ναό στη Βρύναινα Αλμυρού την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.
Δράστης είναι ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος έβγαλε κάγκελο, παραβίασε το παράθυρο και μπήκε στην εκκλησία απ’ όπου έκλεψε Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη αφιερώματα και τάματα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο 30χρονος μετέφερε τα κλοπιμαία και τα παρέδωσε σε δύο Έλληνες 42 και 75 χρονών, που διατηρούν κοσμηματοπωλεία στον Αλμυρό, προσπαθώντας να τους τα πουλήσει.

Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον 75χρονο κοσμηματοπώλη ου παραδέχτηκε ότι κατείχε τα αντικείμενα και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αποθήκη τους σπιτιού του, όπου τους παρέδωσε έναν μαύρο σάκο και μία δερμάτινη τσάντα που περιείχαν τα κλοπιμαία.
Τα αντικείμενα που ο 30χρονος πούλησε στον κοσμηματοπώλη κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα της εκκλησίας στη Βρύναινα.

Σε βάρος των δύο κοσμηματοπωλών σχηματίστηκε δικογραφία, εκτός αυτοφώρου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ια διακεκριμένες κλοπές.