Ξεκινά στον Αλμυρό το «11ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών»

Με συμμετοχή πλήθος ομογενών από κάθε γωνιά του κόσμου

Ξεκινά σήμερα στον Αλμυρό, με την ευθύνη της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Ασκληπιός», το «11ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών» . Όλοι οι Θεσσαλοί και γενικότερα όλοι οι απόδημοι που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και υπερηφάνειας για τη Θεσσαλία και την πατρίδα ευρύτερα, συνεδριάζουν, ανταμώνουν, διασκεδάζουν, πραγματοποιούν συναντήσεις με τους φορείς, ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, βάζοντας παράλληλα, ένα θέμα-στόχο.

Το φετινό συνέδριο θα είναι αφιερωμένο, στη «Σημασία και στο ρόλο του θεσσαλικού αεροδρομίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού, σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού» και η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια πολιτιστική βραδιά με χορούς, μουσική και δρώμενα, εμπνευσμένα από τη Θεσσαλική παράδοση στην πλατεία του Δήμου Αλμυρού. Όλες οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, είναι ελεύθερες και προσκαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοήμερη ψυχαγωγική κρουαζιέρα από το Αχίλλειο στον Παγασητικό κόλπο και στη Σκιάθο.

Συνδιοργανωτές του Παγκόσμιου Συνεδρίου, είναι ο Δήμος Αλμυρού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας. Στους χορηγούς εντάσσεται ο «Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Η ΔΗΜΗΤΡΑ», το Ξενοδοχείο PROTESSIALOS HOTEL και χορηγοί επικοινωνίας είναι η «Ελληνική Γνώμη», η εφημερίδα «ΤΡΙΓΩΝΟ», η εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», το «Ράδιο-Ένα 102,5», το Almyros.gr, το Almyrosinfo.gr και το magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.