Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Την Κυριακή θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της Ζαγοράς, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμή του κ. Παυλόπουλου και συναυλία παραδοσιακής μουσικής, με το μουσικό σχήμα «Ραστωδία».
Θα προηγηθεί στις 9 το πρωί υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και Θεία Λειτουργία με την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού έτους (Ίνδικτος) προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά από τη Δ’ Τάξη του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου που θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός», ενώ θα παρουσιαστούν εκδόσεις και του Νηπιαγωγείου στις 7 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ζαγοράς.
Θα ακολουθήσει αύριο στις 8 μ.μ. θέατρο σκιών από τον θίασο Π. Φιλιππίδη και στις 9.30 το βράδυ συναυλία έντεχνου λαϊκού τραγουδιού με τη Ζωή Τσαλαβρέτα.

Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, στις 11:00 π.μ., με ομιλία για την ιστορία του Συνεταιρισμού και την συνεταιριστική παράδοση των 100 χρόνων, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου. Για το βράδυ του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη συναυλία με λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Βιολέτα Τάγκαλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.