Υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου η Μαρία Σαμαρά

Την υποψηφιότητά της ως υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ανακοίνωσε η κα Μαρία Σαμαρά επικεφαλής της «Κίνησης Ενότητας για ένα δήμο με Μέλλον».

Όπως αναφέρει στην ιδρυτική της διακήρυξη, «ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, το Ανατολικό Πήλιο με ανεξάντλητες δυνατότητες ανάπτυξης, με υπέροχο φυσικό κάλλος, με παράδοση, ιστορία και πολιτισμό, με ανθρώπους φιλότιμους, καλλιεργημένους και εργατικούς, έναν τόπο που έχει όλες τις προοπτικές εξέλιξης.
Ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια η περιοχή μας έμεινε στάσιμη. Η παρούσα Δημοτική Αρχή απέτυχε να ανταποκριθεί τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα έργα. Δεν αξιοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό, τις παραγωγικές δυνατότητες και την φυσική ομορφιά του τόπου μας και παραιτήθηκε στην ανυπαρξία της πολύ γρήγορα με χωριά εγκαταλειμμένα, ετοιμόρροπες υποδομές, δημότες που δεν εισακούονται στα δίκαια αιτήματά τους.
Γηρασμένη και με νοοτροπίες άλλων δεκαετιών αφέθηκε στις δικαιολογίες της οικονομικής κρίσης και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας και προόδου.
Ενδεικτικά ούτε μια ανάπλαση πλατείας δεν ήταν ικανή να πραγματοποιήσει, όταν υπήρχαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να το πετύχει και πλούσιος χρόνος για να το υλοποιήσει.
Απέναντι σε αυτή την εικόνα παρακμής και παραίτησης, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Δεν μας το επιτρέπει η ιστορία μας, η συνείδησή μας, το χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας.
Ο τόπος μας έχει μέλλον και πρέπει να το κατακτήσει.
Έχει ανάγκη από νέες δυνάμεις που θα συνθέτουν και δεν θα χωρίζουν, που θα δημιουργούν και δεν θα γκρεμίζουν, που θα είναι κοντά στον δημότη και δεν του γυρίζουν την πλάτη.

Να δώσουμε πνοή
στον τόπο μας

Στην νέα αυτή πρόκληση που ανοίγεται για τον τόπο μας μετά από πέντε πέτρινα χρόνια δημιουργούμε την δημοτική παράταξη ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Για να δώσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ρόλο που της αρμόζει, να είναι δηλαδή στο πλευρό του δημότη και να αποτελεί το όχημα για την πρόοδο ενός τόπου
Για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση μιζέριας και παραίτησης που επικρατεί στον Δήμο μας και να του δώσουμε δημιουργική πνοή και ώθηση
Για να ξεπεράσουμε τις δυσχέρειες της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης και να ανατρέψουμε τα δεδομένα κάνοντας την κρίση ευκαιρία.
Για δουλέψουμε όλοι μαζί, με ανιδιοτέλεια, με όραμα και με σχέδιο για έναν Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που θα αποτελεί πρότυπο.

Συμμετέχουν από
όλους τους χώρους

Η Κίνηση Ενότητας προήλθε μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Την έχουν δημιουργήσει συμπολίτες που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να συμβάλουν σε μια δημιουργική, αποτελεσματική και ενωτική πορεία ανάτασης του.
Συμπολίτες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπο τους.
Συμπολίτες ικανοί, ανιδιοτελείς, με όραμα και όρεξη, είναι έτοιμοι να προσφέρουν για τον τόπο τους.
Η Κίνηση Ενότητας αντιπροσωπεύει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου έχοντας μαζί της και τις νέες γενιές, τους ανθρώπους της δημιουργίας που μπορούν να εμπνεύσουν με τις φρέσκιες ιδέες τους, να συμβάλλουν με τη δυναμικότητά τους και να πετύχουμε μαζί μια δημιουργική, εξελικτική και αποτελεσματική πορεία.

Εννιά χωριά…
ένας Δήμος
Σύνθημά μας είναι «Εννιά χωριά…ένας Δήμος». Από το Πουρί μέχρι και το Ξουρίχτι, όλοι πορευόμαστε μαζί για να κατακτήσουμε το μέλλον και την ευημερία. Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου αποτελείται από εννιά χωριά που το καθένα έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, με κατοίκους που καθημερινά μοχθούν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτό τον μόχθο τους εμείς θα τον κάνουμε ελπίδα για μια νέα εποχή ευημερίας και προοπτικής. Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου που εμείς θέλουμε είναι αυτός που αξιοποιεί τις δυνατότητες του κάθε χωριού μέσα από συλλογική και ενωτική δράση.
Αφήνοντας τους διαχωρισμούς που άλλοι καλλιέργησαν επιμελώς, δημιουργούμε μια νέα διαδημοτική συλλογική συνείδηση όπου όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό χωρίς διακρίσεις.

Γνώση, εμπειρία και
αγάπη για τον τόπο

Αγαπητοί/ές συνδημότες και συνδημότισσες
όντας γέννημα-θρέμμα του Ανατολικού Πηλίου μεγάλωσα με την παιδεία και τις αρχές αυτού του ευλογημένου τόπου πάντα με το όνειρο να προοδεύσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα στους κατοίκους του.
Πιστεύοντας βαθιά σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που σέβεται το δημότη και με εφόδια την γνώση και την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την αυτοδιοικητική και επαγγελματική μου πορεία σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την αναγέννηση του τόπου μας.
Με γνώμονα την ικανότητά μας να διαλεγόμαστε με όλους τους ιδεολογικούς χώρους και να κοιτάμε μόνο την αλήθεια, απευθύνουμε ένα ευρύ ενωτικό προσκλητήριο προς όλες τις υγιείς δυνάμεις.
Για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις.
Έχουμε ικανότητες, έχουμε αξίες και αρχές, με διάθεση για δουλειά, σχέδιο και όραμα.
Η δύναμη μας είστε εσείς. Η δύναμή μας είναι ο τόπος μας.
Εννιά χωριά…Ένας Δήμος. Γιατί ζούμε Μαζί. Γιατί αγωνιζόμαστε Μαζί.
Με όραμα και σχέδιο για τον Δήμο που μας αξίζει

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.