Πρόπαν: Διαμαρτυρίες για παραχώρηση του Σχολείου σε ομάδα γιόγκα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κάτοικοι στράφηκαν κατά του Εκπολιστικού Συλλόγου που το έδωσε

Διαμαρτυρίες και ένταση σήμερα το πρωί στην Πρόπαν Πηλίου, όταν κάτοικοι διαπίστωσαν ότι στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που ανήκει στον Εκπολιστικό Σύλλογο του χωριού και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Αγροτικό ΙΣΧΟΛΕΙΟ

WC ΣΧΟΛΕΙΟΥατρείο, έχει εγκατασταθεί ομάδα διαλογισμού και γιόγκα που αποτελείται από 30 ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί, όταν κάτοικοι της Πρόπαν ανέμεναν τον αγροτικό γιατρό και ενώ συζητούσαν, όπως κατήγγειλαν, άνοιξε το παράθυρο της πρώην σχολικής αίθουσας και τους ζήτησαν να κάνουν ησυχία διότι έκαναν μάθημα. Αμέσως η κατάσταση οξύνθηκε και η παραχώρηση της αίθουσας από τον Εκπολιστικό Σύλλογο έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο χωριό, ενώ η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι ήταν το γεγονός ότι ο Σύλλογος έδωσε τα κλειδιά του Αγροτικού Ιατρείου (που ανοίγει μια φορά σε 15 μέρες) στα μέλη της ομάδας για να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, καθώς το παλιό σχολείο διαθέτει εξωτερικές τουαλέτες.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν για την κατάσταση και έκαναν λόγο για κατάντια, τονίζοντας ότι το σχολείο είναι σύμβολο του χωριού και δεν μπορούν τα μέλη του Συλλόγου να το παραχωρούν σε ξένους, ενώ κατήγγειλαν ότι εκτός της αίθουσας υπάρχουν παπούτσια και κατσαρόλες. Μάλιστα έκαναν λόγο για αυθαίρετη απόφαση του Εκπολιστικού Συλλόγου, η Διοίκηση του οποίου δεν ρώτησε κανέναν.
Επί τόπου πήγε και η πρόεδρος του Εκπολιστυικού Συλλόγου κα Άννα Κατσιανάκη, που εξήγησε πως έχει η κατάσταση και τελικά, με την έλευση του γιατρού και αφού οι αναμένοντες ένακαν εξετάσεις, η κατάσταση ηρέμησε, αν και οι κάτοικοι εξακολουθούν διαμαρτύρονται.

Παραχώρηση με αντίτιμο για 12 μέρες
Στο magnesianews.gr μίλησε η πρόεδρος του Εκπολιστικού Συλλόγου Πρόπαν Άνα Κατσιανάκη, που τόνισε ότι το επί 15 περίπου χρόνια κλειστό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, παραχωρήθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια στον Σύλλογο, που με ίδια μέσα και τη συμβολή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου το ανακαίνισε και η παλιά σχολική αίθουσα εμβαδού περίπου 85 τ.μ. χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις του Συλλόγου, ενώ το πρώην κατάλυμα του δασκάλου, που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο, έγινε αγροτικό ιατρείο.

Πέρυσι, ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, το χωριό επισκέφθηκε ομάδα διαλογισμού και γιόγκα, που μένουν σε ξενοδοχείο και ζητούσαν ένα χώρο για να κάνουν τα μαθήματά τους (που πέρυσι γινόταν στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου).

«Επειδή, η ανακαίνιση της αίθουσας του σχολείου δεν είχε ολοκληρωθεί πέρυσι, την είχαν ζητήσει για φέτος, με σκοπό να κάνουν τα μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα και με κατά πλειοψηφία απόφαση του Συλλόγου, τους παραχωρήθηκε αντί οικονομικού αντιτίμου», σημείωσε η κα Κατσιανάκη. Όπως εξήγησε μόνο ένα μέλος του Δ.Σ. ψήφισε αρνητικά, διότι θα αντιδρούσαν οι κάτοικοι του χωριού αν το μάθαιναν, όπως και έγινε.

Τελικά, η αίθουσα του παλιού σχολείου παραχωρήθηκε για το διάστημα 1 ως 12 Ιουλίου και, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, έγινε συμφωνία να παραδώσουν την αίθουσα καθαρή όπως την παρέλαβαν. Η κα Κατσιανάκη, τόνισε ότι η ομάδα αποτελείται από Έλληνες, Άγγλους, Γερμανούς, καθώς ορισμένα μέλη από την Αργεντινή, που είναι σοβαροί άνθρωποι, δεν ενοχλούν, μένουν σε ξενοδοχείο και ενισχύουν την τοπική οικονομία, ενώ τόνισε ότι επειδή η παλιά σχολική αίθουσα δεν έχει τουαλέτα, τους παραχώρησε τα κλειδιά του Αγροτικού Ιατρείου, διαβεβαιώνοντας ότι είναι όλα καθαρά.

Η αποστολή γιόγκα έφτασε στην Πρόπαν την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουλίου και θα παραμείνει στο χωριό, μέχρι την Κυριακή 12 του μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.