Ανοδικά ξεκίνησε η Wall Street

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες, με την αγορά να αποτυπώνει την ικανοποίησή της για τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,34% στις 18.026,36 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,18% στις 5.131,85 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,23% στις 2.113,34 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Citigroup ενισχύεται κατά 0,5%, μετά τα στοιχεία της Freeman & Co. που έδειξαν ότι έχει τετραπλασιάσει τα έσοδα από τις επενδυτικές της δραστηριότητες το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Επίσης, η Eli Lilly σημειώνει κέρδη 3,6%, μετά την αναβάθμισή της από την Bank of America Merrill Lynch σε “buy” από “neutral” προηγουμένως, με αφορμή τις εκτιμήσεις για αύξηση των κερδών από συγκεκριμένα φάρμακα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,9% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,8%.

Στο ταμπλό, κατά 3 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στις 271.000, την εβδομάδα από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουνίου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφώνονταν στις 274 χιλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.