Δεν αποκλείει η κυβέρνηση διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Δεν αποκλείει η Κυβέρνηση την πραγματοποίηση διασκέψεως για το ελληνικό χρέος με εκπροσώπους των δανειστών το επόμενο διάστημα, ωστόσο δηλώνει πως δεν έχει «επίσημη» ενημέρωση για πιθανή σύσκεψη για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο κάτι που διέρρευσε από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη ενημερώθηκαν χθες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρωτοβουλία διεξαγωγής σύσκεψης για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα κοινοποιήθηκε από το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντέδρασε , όπως και κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης που πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αιφνιδιασμένες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πλευρά του δεν διαψεύδει την πληροφορία για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας , ωστόσο δεν παρέχει προς το παρόν λεπτομέρειες για αυτή.

Όπως ανάφερε νωρίτερα την Παρασκευή το in.gr, το ΔΝΤ συγκαλεί την σύσκεψη με σκοπό να αποκρυσταλλωθούν οι προθέσεις της Ευρωζώνης αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2014 για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.