Εντός του Οκτωβρίου η πρώτη αξιολόγηση

Εντός του Οκτωβρίου ξεκινάει η πρώτη αξιολόγηση, ενώ οι εκταμιεύσεις των δανείων ύψος 3 δισ. ευρώ θα γίνουν σε δύο υποδόσεις, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση εγκρίνει τα δύο πακέτα των προαπαιτούμενων μέτρων.

Αυτό επισήμανε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης με αφορμή τη συνεδρίαση του Εurogroup, τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ότι τα τεστ αντοχής που γίνονται από την ΕΚΤ θα ολοκληρωθούν μέσα στο μήνα, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθει η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, πρειδοποίησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα υιοθετήσει έγκαιρα τις προαπαιτούμενες δράσεις που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα και συνδέονται με τις τράπεζες. Πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να περισσέψουν χρήματα από το πακέτο των 25 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί συνολικά για τις τράπεζες.

Για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η βασική διαπραγμάτευση θα γίνει στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, ωστόσο όπως είπε, αρκετές πτυχές του θέματος θα εγκριθούν στο πλαίσιο των δύο πακέτων των προαπαιτούμενων.

του Νίκου Μπέλλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.