Ισχυρή ανοδική αντίδραση στη Wall Street

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τις θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις, καθώς και τις κινήσεις των αρχών της Κίνας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία.

Ειδικότερα, στις 16:42, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 1,20% στις 17.924,43 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,85% στις 4.932,65 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,82% στις 2.077,79 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Catamaran σημειώνει κέρδη 24,6%, καθώς η UnitedHealth Group συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι του ποσού των 12,8 δισ. δολαρίων. Η UnitedHealth σημειώνει κέρδη 4,2%.

Επίσης, η Hyperion Therapeutics σημειώνει κέρδη 7,4%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία εξαγοράζεται από την ιρλανδική Horizon Pharma έναντι του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων ή 46 δολαρίων ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η Altera υποχωρεί κατά 2,6%, διορθώνοντας μετά την άνοδο του 28% της Παρασκευής. Στο μεταξύ συνεχίζεται η φημολογία ότι η Intel ενδιαφέρεται για την απόκτησή της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή αύξηση παρουσίασαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των δύο ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.