Μείωση του ΦΠΑ σύντομα επιθυμεί ο Κ. Μίχαλος

Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στο 18% εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.
«Οι συζητήσεις (για τη μείωση του ΦΠΑ) είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ήλπιζα να είχε γίνει ήδη. Αν θέλουμε επενδύσεις […], πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα σταθερότητας της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη 18 προέδρων βορειοελλαδικών επιμελητηρίων.
Ο κ. Μίχαλος ήταν επικριτικός έναντι της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής, καθώς -όπως είπε- «δεν είναι δυνατό να έχουμε πάνω από 9600 εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις σε ένα χρόνο για τη φορολογική νομοθεσία». «Αυτά είναι γελοιότητες», πρόσθεσε, «αν δεν έχουμε ορίζοντα 5 – 10 ετών θα χάσουμε και τους εγχώριους επενδυτές».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, για να είναι το πλεόνασμα βιώσιμο «δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριζόντια μέτρα και φοροεπιδρομές»
«Χρειάζεται ανάπτυξη στην παραγωγική και όχι την επικοινωνιακή της διάσταση», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση φοβάται τα χειρότερα, γιατί η εξαγωγική δραστηριότητα μειώνεται συνεχώς και υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας.
Σε σχέση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και οι ανησυχίες των διοικητών τους μεγάλες, καθώς -αν δεν ληφθούν μέτρα- τα αποθεματικά τους δεν θα είναι πλέον επαρκή για να καλύψουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους. Εκτίμησε μάλιστα πως το καμπανάκι θα χτυπήσει τον Νοέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.