Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται αυτήν την ώρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τις προσδοκίες που δημιούργησαν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές, έκαμψαν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίς της Κίνας.

Ειδικότερα, στις 15:18, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,60% υποχωρεί κατά 0,44% στις 6.349 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,42% στις 10.147 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 4.694 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 363,70 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Deutsche Bank καταγράφει κέρδη 3,9%, μετά την ανακοίνωση ότι αρχίζει μία εκτεταμένη οργανωτική αναδιάρθρωση, με στόχο «να απλοποιήσει την περίπλοκη δομή του μάνατζμεντ», ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών, αλλά και των εποπτικών αρχών.

Επίσης, η Danone καταγράφει κέρδη 2,2%, καθώς τα έσοδα που ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση από την Κίνα δείχνει αυξητικές τάσεις.

Άλμα 21% καταγράφει η Wincor Nixdorf, καθώς έγινε γνωστό ότι η Diebold πρόσφερε 1,57 δισ. ευρώ, για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ATMs.

Στον αντίποδα, η Shire υποχωρεί κατά 1,8%, με την εταιρεία να βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, καθώς ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 6,9% στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έναντι 7% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.