Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η Wall Street

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες τους τόσο για τις εξελίξεις επί του εδάφους της Ευρωζώνης όσο και για τις συνέπειες της απόφασης των κινεζικών αρχών να επιβάλουν νέους κανόνες στο short selling.

Ειδικότερα, στις 16:42, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,93% στις 17.937,27 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,80% στις 4.967,74 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,65% στις 2.091,49 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Advanced Micro Devices υποχωρεί κατά 11%, μετά την ανακοίνωση ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για τη διοίκηση να εκτιμήσει ότι τα μεγέθη μπορούν να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Schlumberger ενισχύεται κατά 2,2%, με την αγορά να υποδέχεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον μείωση των θέσεων εργασίας κατά 11.000.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Μάρτιο του 2015, καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ανατιμήσεις στα ευμετάβλητα αγαθά, επίσης ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία κλίμακα κατά κατά 1,8% σε ετήσια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.