Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Ρέγκλινγκ

Μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα το φθινόπωρο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Αθήνα νέο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χαμηλά επιτόκια και τη μακρά περίοδο αποπληρωμής των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από τους μηχανισμούς EFSF/ESM και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η ελάφρυνση του κόστους εξυπηρέτησης των δανειακών της υποχρεώσεων, αλλά θα πρέπει και η Ελλάδα να συνεχίσει την προσπάθεια των διαρθρωτικών αλλαγών.
Τόνισε, εξάλλου, πως όσες χώρες της Ευρωζώνης μπήκαν σε πρόγραμμα προσαρμογής πέτυχαν τους υψηλότερους μεταρρυθμιστικούς ρυθμούς.
Ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η κρίση στην Ευρώπη έχει απομακρυνθεί πολύ, αν και δεν έχει τελειώσει πλήρως. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, ώστε να λειτουργήσει ακόμα πιο ικανοποιητικά η νομισματική ένωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.