Τραπεζική «μάχη» οδηγεί στο «κόκκινο» το Χ.Α.

Στάση αναμονής τηρείται και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το πρόσημο του γενικού δείκτη να καθορίζεται από την αντιφατική και ευμετάβλητη εικόνα που παρατηρείται στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,27% στις 684,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8,9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 205,00 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 235,70 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά άγεται πλέον από τη φημολογία για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αντιμετωπίζοντας πλέον τον κάθε τίτλο ξεχωριστά. Η φημολογία για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών κάτω από την αρχική εκτίμηση της αγοράς των 15 δις ευρώ αν και έχει βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχολογίας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποτύπωση της διαφορετικότητας των επενδυτικών προσδοκιών μεταξύ των τίτλων.

Στα θετικά στοιχεία της ημέρας είναι ότι οι αποδόσεις των ελληνικών διετών ομολόγων υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του 2015, με τους επενδυτές να υποδέχονται με ανακούφιση την ψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 77 μονάδες βάσης στο 8,30% – το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί φέτος.

Στο ταμπλό τώρα, η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί κατά 9,52%, με τους αναλυτές να αποδίδουν την συμπεριφορά της στην πρόταση ανταλλαγής ομολογιακών που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Πτωτικά κατά 6,25% κινείται και η Alpha Bank, ΑΛΦΑ-5,56% μετά το εντυπωσιακό ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Επίσης, απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΛΠ-1,73% Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,69% και Folli Follie, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πιέσεις σε ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-0,25% Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,23% Τιτάν, Jumbo και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Εθνική ενισχύεται κατά 5,09%, ενώ η Eurobank που ξεχώριζε την πρώτη ώρα των συναλλαγών πλέον κινείται στα επίπεδα του κλεισίματος της Παρασκευής. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ+0,72% Grivalia και ΟΠΑΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.