Χατζηδάκης: Το 2021 ήταν χρονιά – ρεκόρ για την έκδοση κύριων συντάξεων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι έχει περιοριστεί σημαντικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 133.000 εκκρεμείς συντάξεις και τώρα έχουμε περίπου 80.000».

Υπογράμμισε δε ότι η περσινή χρονιά ήταν χρονιά-ρεκόρ στις αποφάσεις έκδοσης συντάξεων, καθώς εκδόθηκαν 225.000 κύριες συντάξεις, το 2020 161.000 συντάξεις και το 2019 123.000 αποφάσεις.

Στη συνέχεια, ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε πως «Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε επιτάχυνση στο έργο του ΕΦΚΑ καθώς έχουμε περισσότερα εργαλεία και προχωρούμε προς αυτή με το έμψυχο δυναμικό προσωπικό αλλά και νέες τεχνολογίες και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε περιορίσει το θέμα με τις υπερημερίες των κύριων συντάξεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.