Έφη Αχτσιόγλου: Καμία επιβάρυνση από τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές

Τη διαβεβαίωση ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα επιφέρει επιπλέον επιβαρύνσεις, έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8».

«Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018 -και όχι το 2017- και συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού, με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα» τόνισε, αναφερόμενη στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επερχόμενες αλλαγές στις συντάξεις θα είναι οι τελευταίες. «Οι χρηματοροές είναι κανονικές και μάλιστα πηγαίνουν καλύτερα από τα έσοδα του ΕΦΚΑ» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «η συνταξιοδοτική δαπάνη βαίνει μειούμενη, με βάση τις προβολές που έχουμε μέχρι το 2030».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η τωρινή παρέμβαση, ύψους 1% του ΑΕΠ, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.