Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε σπίτια και εταιρίες σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία

Εφόδους σε σπίτια και επιχειρήσεις πραγματοποίησαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές. Η μεγάλη επιχείρηση ερευνών έγινε χθες, Πέμπτη, ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, και κατά εκτελεστικού διευθυντή αλλοδαπής εταιρίας, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, σε σχέση με την ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει και ελληνικές προεκτάσεις.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού εισαγγελέα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία ελλήνων δικαστικών λειτουργών, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές , tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και θα αξιοποιηθούν, στα πλαίσια της διεξαγόμενης έρευνας.

Για το σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν έλληνα εισαγγελικού λειτουργού, η εισαγγελία Εφετών Αθηνών – Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.