Έρχονται προσλήψεις εξπρές μέσω του ΑΣΕΠ

Τομή στη διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο θεωρείται το νομοσχέδιο που ετοιμάζει να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, μαζί με την υφυπουργό, Βιβή Χαραλαμπόγιαννη, που γνωρίζει πολύ καλά τη στρατηγική ώστε να εκσυγχρονιστεί το ΑΣΕΠ.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η Απογευματινή, η απλοποίηση των διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη θητεία της κυβέρνησής του, με αφορμή τον γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, όπου μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες διαγωνιζόμενοι τον Μάρτιο του 2023 και ακόμη εκκρεμούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Τι προβλέπεται
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει προσλήψεις σε μόλις έξι μήνες μετά την προκήρυξη ΑΣΕΠ και fast – track διαδικασίες για τον εκσυχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα όσα συζήτησε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό μετά τον ανασχηματισμό.

Η μεταρρύθμιση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, έχει στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος και την απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι που εκτιμάται πως θα μειώσει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσλήψεων.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.