Fitch: Θετική η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, παραμένουν οι κίνδυνοι

Η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων θα συμβάλει στην χρηματοδοτική της ευελιξία, ωστόσο, οι κίνδυνοι παραμένουν, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της Fitch για την Δυτική Ευρώπη.

Ο Douglas Renwick ανέφερε ότι η επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να καλύψει τα μελλοντικά χρηματοδοτικά κενά, αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους που παραμένουν, όπως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2015.

«Αν πρόκειται για επιπλέον χρηματοδότηση περιορισμένου μεγέθους, είναι θετικό και μάλλον ενισχύει την χρηματοδοτική ευελιξία της κυβέρνησης» δήλωσε ο Renwick στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στην Αθήνα.

«Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί δεν αλλάζει απαραίτητα τους εγγενείς κινδύνους στην Ελλάδα το γεγονός και μόνο ότι η πρόσβαση στις αγορές φαίνεται πιο εύκολη», συμπλήρωσε.

Ο Renwick είπε ακόμα ότι οι προσπάθειες της χώρας να βελτιώσει την καμπύλη αποδόσεων – που παρουσιάζει κενά στην μεσοπρόθεσμη διάρκεια – είναι ένα πρώτο θετικό βήμα που θέτει τις βάσεις για πλήρη επάνοδο στις αγορές.

Ο αναλυτής της Fitch διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του οίκου για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 0,5% φέτος και 2,5% το 2015.

Ερωτηθείς για το αν ο οίκος σχεδιάζει αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, ο Renwick δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και από την όποια ελάφρυνση χρέους συμφωνηθεί αργότερα φέτος ή του χρόνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.