Γ. Σταθάκης: Στόχος οι επενδύσεις σε ενέργεια, αέριο και ΑΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εστίασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός περιέγραψε τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς Τόμσεν για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους και συνεχίζουμε να συζητάμε». Αυτό το πλαίσιο – εξήγησε – έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής και δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο» πρόσθεσε. «Από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.