Γερμανός οικονομολόγος: Απίθανη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με το FDP στην κυβέρνηση

Συνέχιση της σκληρής γραμμής απέναντι στην Ελλάδα σε περίπτωση συμμετοχής του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) υπό τον Κρίστιαν Λίντνερ σε κυβερνητικό συνασπισμό με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ, προβλέπει ο Γκούσταβ Χορν, διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Ερευνών (IMK) του Ντίσελντορφ και του προσκείμενου στα γερμανικά συνδικάτα ιδρύματος Hans Boeckler.

«Η έκβαση των γερμανικών εκλογών είναι μεγάλης σημασίας για τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης. Σε περίπτωση συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) και του Φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας (FDP) υπάρχει ο φόβος ότι θα συνεχιστεί η σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας» δήλωσε ο Γκούσταβ Χορν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι εκπρόσωποι της γραμμής Σόιμπλε στην Χριστιανοδημoκρατική Ενωση (CDU/CSU) μαζί με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) θα κάνουν ό,τι μπορούν γι’ αυτό. Εξάλλου το FDP ζητά ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» πρόσθεσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι «ελάφρυνση του χρέους υπό τις προϋποθέσεις αυτές είναι απίθανη».

«Με όλους τους άλλους πιθανούς κυβερνητικούς συνασπισμούς είναι πιθανή η αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Στην περίπτωση αυτή θα επικρατήσει η κ. Μέρκελ με την ήπια γραμμή της. Συνεπώς η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πιθανή. Σε αυτήν την περίπτωση είναι το ίδιο πιθανό να γίνουν και ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους» συμπλήρωσε ο Γερμανός οικονομολόγος.

Ο Γκούσταβ Χορν έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αλλαγής της στρατηγικής των περικοπών στη χώρα μας, ώστε να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση και να αποκτήσει η Ελλάδα περιθώριο ελιγμών στον προϋπολογισμό της, όπως ανέφερε, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα τον περασμένο Μάιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.