Κοροναϊός: Μέτρα ζήτησαν τα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει με ωράριο λειτουργίας και άδειες

Μια σειρά από αιτήματα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με επίκεντρο τις επιπτώσεις του κοροναϊού στη λειτουργία της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι μεταξύ άλλων βρέθηκαν η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταστημάτων και να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, η διευθέτηση του θέματος με τις άδειες των εργαζόμενων γονέων καθώς και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συστήθηκαν και ομάδες εργασίες από στελέχη των σούπερ μάρκετ, οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη να ενημερώνουν σε καθημερινή βάση τα συναρμόδια υπουργεία για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν με τις προμήθειες, την τροφοδοσία αλλά και ενδεχόμενες ελλείψεις σε προϊόντα, προκειμένου να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία ποια είναι η κατάσταση στην αγορά.

Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη έδωσαν το «παρών» ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ, Βασίλειος Σταύρου, ο Α. Παντελιάδης της My Market – Μετρό, o Ιάκωβος Ανδρεανίδης από τη Lidl, ο Απόστολος Αποστολάκος της ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών) και η Φρόσω Αγοραστού από τη Μασούτης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει έλλειψη αγαθών στην αγορά. Όπως τόνισε, το καταναλωτικό κοινό πρέπει να είναι βέβαιο ότι το υπουργείο ανάπτυξης παρακολουθεί στενά την προμήθεια και τις τιμές των αγαθών και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης και σημείωσε ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθότι δεν θα υπάρξει καμία έλλειψη σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.