Λαγκάρντ: Οι όροι συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχουν αλλάξει

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι όροι συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχουν αλλάξει, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, εν όψει των εργασιών της Συνόδου του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα» σημείωσε, ενδεικτικά.

«Για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις» έσπευσε να επισημάνει, παράλληλα. «Οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει» πρόσθεσε.

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε πως παραμένει υποτονική για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το “κλειδί” είναι να δράσουμε άμεσα» συμπλήρωσε.

Η κα Λαγκάρντ εστίασε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιμεριστούν καλύτερα τα οφέλη της οικονομίας.

Όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατέστησε σαφές ότι αρκετές τράπεζες θα πρέπει να ελέγξουν και να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.