Νέα έξτρα χρέωση από τη ΔΕΗ -Οι έντυποι λογαριασμοί θα χρεώνονται με 1 ευρώ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ΔΕΗ θα αρχίσει να χρεώνει 1 ευρώ τους έντυπους λογαριασμούς.

Από τη μία στοχεύει στο να δώσει κίνητρο στους πελάτες της για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το e-bill και από την άλλη να εισπράξει ένα έξτρα έσοδο.
Υπενθυμίζεται πως εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο, εκτιμάται ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από τη χρέωση της έκδοσης λογαριασμών.

Το κόστος αποστολής του έντυπου λογαριασμού θα φτάνει τα έξι ευρώ ετησίως, ποσό που θα κατευθυνθεί για να καλυφθεί το κόστος έκδοσης και αποστολής του έντυπου λογαριασμού, το οποίο σήμερα βαραίνει την επιχείρηση, με ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο όπως φαίνεται η χρέωση αυτή θα επιβαρύνει τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή που δεν γνωρίζουν τη χρήση email.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.