Οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ανοίγει την Τετάρτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ποιοι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν, οι όροι και οι προθεσμίες.

Τα βήματα για την ένταξη στη ρύθμιση των χρεών προς τα Ταμεία:

Ο οφειλέτης χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον ΑΦΜ, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για να δει ποιο ακριβώς είναι το ύψος του χρέους του.

Κατόπιν θα ενημερώνεται για το διπλό «κούρεμα» της βασικής οφειλής κατά περίπου 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%.

Στην επόμενη σελίδα θα βλέπει το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει το οποίο θα είναι μειωμένο κατά στο 68% με 70% και τον αριθμό των δόσεων μέσα στις οποίες μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του και φυσικά το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Εάν οφειλέτης αποδεχθεί το ύψος της νέας μειωμένης οφειλής θα προχωρήσει ηλεκτρονικά στην αποδοχή της νέας ρύθμισης της οφειλής του.

Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρώτης δόσης και παραμένει σε ισχύ όσο οφειλέτης είναι συνεπής.

Η νέα ρύθμιση αφορά τους πάντες. Μπορούν, δηλαδή, να την αξιοποιήσουν και να ενταχθούν σε αυτήν όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή προς όλα τα πρώην Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, όπως είναι τα χρέη προς τον πρώην ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), το πρώην ΙΚΑ, το πρώην ΕΤΑΑ και τον πρώην ΟΓΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.