Θεσμοί: Δημοσιονομικά και «κόκκινα» δάνεια επί τάπητος στην Αθήνα – Τον Νοέμβριο η πρώτη τριμηνιαία έκθεση

«Ο στενός διάλογος θα συνεχιστεί»

Η κατάσταση της οικονομίας και οι βασικές προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει στην περίοδο μετά από το πρόγραμμα τέθηκαν επί τάπητος κατά την αποστολή του κουαρτέτου στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι θεσμοί.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, εν όψει και της κατάρτισης δημοσιονομικού σχεδίου της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στάθηκαν στην εφαρμογή της στρατηγικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Οι θεσμοί είχαν επίσης συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και ανταλλαγής απόψεων με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των θεσμών, ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.