Η Ζ. Μακρή για τις βάσεις εισαγωγής: «Η προσπάθεια συνεχίζεται με το επόμενο βήμα»

Το μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας

Το μήνυμά της για την ανακοίνωση των βαθμολογικών βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση στέλνει η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, συγχαίροντας τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες, αλλά και κάνοντας λόγο για μία σημαντική εμπειρία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

«Η ανακοίνωση των βάσεων συνοδεύεται πάντα από ανάμεικτα συναισθήματα και ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση.  Μια αξιοκρατική και διαφανής διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει και ένα ακόμα μεγαλύτερο ανοίγει. Μπορεί οι προβλέψεις να επιβεβαιώθηκαν και οι προσδοκίες να ικανοποιήθηκαν, μπορεί οι στόχοι να επιτεύχθηκαν μερικώς, μπορεί οι εναλλακτικές διαδρομές να αποτελούν το νέο σχέδιο, μπορεί η επιτυχία να μην ήρθε μέσα από αυτή την διαγωνιστική διαδικασία, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με το επόμενο βήμα και όλες οι διαδρομές είναι ανοικτές μπροστά σας» αναφέρει η κα Μακρή.

Παράλληλα συμπληρώνει: «Το σίγουρο είναι ότι όποια και αν είναι η έκβαση, όπως και αν οι παράμετροι διαμόρφωσαν την επιλογή, όπως και αν βαθμοί και προτιμήσεις διαμόρφωσαν τις βάσεις, όπως και αν οι βάσεις καθόρισαν την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στην επαγγελματική  κατάρτιση, αυτή η εμπειρία αποτελεί ήδη ένα σημαντικό κεκτημένο για όλες και όλους που δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό για να πετύχετε τους στόχους σας.

Σας εκτιμώ και σας συγχαίρω για την προσπάθεια και για το αποτέλεσμα και σας εύχομαι καλή αρχή στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, καλή συνέχεια στα εμπνευσμένα σχέδιά σας και δημιουργική εξέλιξη στους τομείς επιλογής σας.

Στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στις οικογένειες, στους φίλους, που στήριξαν τα παιδιά σε αυτή τους την πορεία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί ο ρόλος σας ήταν σημαντικός και τον τιμήσατε. Η νέα γενιά δικαιούται κάθε ευκαιρία, δυνατή προοπτική, φωτεινό ορίζοντα και ακούραστους συνοδοιπόρους»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.