Αφγανιστάν: Φυγαδεύτηκε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας λόγω επίθεσης με πυραύλους

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα και άλλοι Ρουμάνοι ανώτατοι αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν την Κυριακή από στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν, η οποία δέχθηκε επίθεση με πυραύλους.
Ο κ. Πόντα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Μιρτσέα Ντούσα και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Οπρέα ταξίδεψαν στο Αφγανιστάν για να παραστούν στην τελετή έναρξης απόσυρσης των Ρουμάνων στρατιωτών από την ασιατική χώρα.
Το επεισόδιο συνέβη όταν οι Ρουμάνοι ανώτατοι αξιωματούχοι δειπνούσαν με τους Ρουμάνους στρατιώτες.
Όταν σήμανε συναγερμός, όλοι ξάπλωσαν στο πάτωμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μεταφέρθηκαν με τεθωρακισμένα οχήματα σε καταφύγιο.
Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς και ο κ. Πόντα και οι δύο υπουργοί συνέχισαν βάσει προγράμματος την επίσκεψη.
«Δεν συνέβη τίποτα ιδιαίτερο. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παραμείνω περισσότερο χρόνο με τους στρατιώτες μας. Ήταν μικρό επεισόδιο και ούτε μία στιγμή δεν κινδυνεύσαμε», δήλωσε ο κ. Πόντα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στη στρατιωτική βάση στη μνήμη των 23 Ρουμάνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν τα τελευταία 12 χρόνια.
Τόνισε ότι οι Ρουμάνοι στρατιώτες στο Αφγανιστάν θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους αρκετές φορές τη μέρα, κάθε φορά που συμμετέχουν σε αποστολές περιπολίας.
Ο κ. Πόντα, νωρίτερα, στην τελετή έναρξης απόσυρσης των ρουμανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, τόνισε ότι η Ρουμανία είναι τώρα ασφαλέστερη χώρα και ευυπόληπτος εταίρος από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ χάρη στη θυσία και στο θάρρος των Ρουμάνων στρατιωτών που συμμετέχουν σε αποστολές σε αυτό το θέατρο επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.