Για παρατεταμένες επιχειρήσεις στη Γάζα προειδοποιεί ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, προειδοποίησε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, αγνοώντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, τη στιγμή μάλιστα που οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 1.000.
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας», δήλωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσουμε αυτήν την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες» τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ.
Οι δηλώσεις του Νετανιάχου γκρέμισαν τις όποιες ελπίδες για τον άμεσο τερματισμό της βίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.049, Παλαιστίνιους, αμάχους στην πλειονότητά τους και 43 Ισραηλινούς.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς.
Νωρίτερα νέες αιματηρές εκρήξεις διαδέχθηκαν την εύθραυστη ηρεμία που επικρατούσε στη Γάζα, πρώτη μέρα της θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων Ιντ αλ-φιτρ.
Η μία έκρηξη σημειώθηκε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα, χωρίς να υπάρξουν θύμαμα και λίγη ώρα αργότερα, νέα έκρηξη σημειώθηκε σε δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο.
Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις το ραδιόφωνο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μετέδωσε πως τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, όταν βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε μια κοινότητα πολύ κοντά στα σύνορα, στην περιοχή του Εσκόλ, ενώ πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε πως πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές που είχαν πλησιάσει σε ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ εντοπίστηκαν και σκοτώθηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.