«Εύλογα βέβαιες» δηλώνουν οι ΗΠΑ για το θάνατο του «τζιχαντιστή Τζον»

«Εύλογα βέβαιο» για το θάνατο του «τζιχαντιστή Τζον» δηλώνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που εκκρεμεί είναι η απλή επιβεβαίωσή του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, διαμήνυσε ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι ένα από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς, ήταν και ο «τζιχαντιστής Τζον», ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω των αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, πρωταγωνιστεί στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων.

Από την πλευρά της Μ. Βρετανίας, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή επιχείρηση, εκτιμώντας ότι ο Τζον συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, δηλώνοντας ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ. «Οποιαδήποτε επιτυχή επίθεση θα αποτελέσει ένα χτύπημα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους» σημείωσε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον Τζον ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τους πολίτες σε Συρία και Βρετανία.

Σημειώνεται ότι ο Τζον έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη Μ. Βρετανία – εξ ου και η άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.