Κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Πρέσεβο της νότιας Σερβίας

Συλλογικό κέντρο υποδοχής μεταναστών, στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας εγκαινίασαν ο Σέρβος υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων Πολέμου και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλεξάνταρ Βούλιν και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σερβία (UNHCR), Χανς Φρίντριχ Σόντερ.

Στο κέντρο υποδοχής, το οποίο βρίσκεται σε πλήρως προσαρμοσμένο για τις νέες ανάγκες, πρώην εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού, οι μετανάστες, με ταχεία διαδικασία, θα λαμβάνουν τα κατάλληλα έγγραφα, τρόφιμα και ιατρική βοήθεια.

Ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών, είπε ότι με τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής, η Σερβία αποδεικνύει ότι είναι μια σοβαρή χώρα. «Λειτουργούμε ως οργανωμένο κράτος. Το κράτος της Σερβίας ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, φροντίζει κάθε ανθρώπινο ον που βρίσκεται στο έδαφός του. Είναι λιγότερο σημαντικός ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε κάποιος εδώ, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε κανέναν, αλλά εξασφαλίζουμε σε κάθε ανθρώπινο ον ιατρική περίθαλψη, τρόφιμα και νερό», είπε ο κ. Βούλιν.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε ικανοποίηση για τη λειτουργία του κέντρου και ανακοίνωσε ότι η UNHCR θα συνεχίσει να βοηθά τη Σερβία. «Δημιουργούμε για τους μετανάστες που περπατούν μέρες σε σκληροτράχηλους δρόμους πολύ καλύτερες συνθήκες για την εξέταση των αιτημάτων τους για διαμονή και για παροχή των πρώτων βοηθειών», είπε ο κ. Σόντερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.