Λίβανος: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό

Ένας νεκρός και 19 τραυματίες ήταν ο απολογισμός έκρηξης, το βράδυ της Δευτέρας, στο Λίβανο.
Ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας ανατινάζοντας το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στη Βηρυτό κοντά σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε σιιτική συνοικία της Βηρυτού, που κατοικείται από υποστηρικτές της Αμάλ, συμμάχου της Χεζμπολάχ.
Από την έκρηξη προκλήθηκε ο θάνατος ενός μέλους των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τραυματίσθηκαν και θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, όπου παρακολουθούσαν το Μουντιάλ.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είχε πει τη Δευτέρα πριν την επίθεση ότι οι δυνάμεις αναζητούσαν δύο άτομα που πιθανώς θα προέβαιναν σε επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα στο Λίβανο σημειώνονται περιστατικά θρησκευτικής βίας που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Συρία.

«Αυτό που συμβαίνει στο Λίβανο δεν απέχει πολύ από ό,τι συμβαίνει στο Ιράκ. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε να εξαπλωθεί εδώ», δήλωσε ο Λιβανέζος βουλευτής Αλί Αμάρ από τη σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση της Χεμπολάχ.
Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στο συριακό εμφύλιο ενάντια κυρίως στους σουνίτες μουσουλμάνους αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Λιβανέζους σουνίτες.
Η σύγκρουση έχει φτάσει και στο Λίβανο, όπου σημειώνονται επιθέσεις με πυραύλους στην κοιλάδα Μπεκάα κοντά στα σύνορα με τη Συρία και βομβιστικές επιθέσεις σιιτικών και σουνιτικών στόχων στις κύριες παράκτιες πόλεις του Λιβάνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.